foto marcel praktijkIk ben Marcel van Duursen, geboren op 8-11-1963. Ik woon samen met mijn partner en heb vier zonen. In 1989 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond en ben ik als fysiotherapeut gaan werken. In 1994 ben ik in aanraking gekomen met haptonomie en ben de basisopleiding haptonomie gaan volgen. Ik werd direct gegrepen door het vak en ben sindsdien vanuit deze benaderingswijze gaan werken.

Sinds 1998 geef ik, binnen een multidisciplinair team van specialisten, gedragsmatige en haptotherapeutische begeleiding aan mensen met verschillende chronische lichamelijke en/of psychische klachten. Ik geef zowel individuele- als groepsbegeleiding. Van 2003 tot 2007 heb ik, in Doorn, de opleiding tot haptotherapeut gevolgd. Inmiddels ben ik geregistreerd als haptotherapeut bij de Vereniging Van Haptotherapeuten (VVH) en in het BIG-register (gezondheidszorg). Sinds 2007 ben ik verbonden als docent aan de Academie Voor Haptonomie in Doorn. In 2007 ben ik mijn eigen praktijk gestart in Vlierden waar mensen terecht kunnen voor haptotherapeutische begeleiding.

Haptonomie

artworks-000016447527-lw4qp2-cropDe Haptonomie bestudeert de ontwikkeling van het gevoelsleven en in ruimere zin de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen. In de ontwikkeling van ons leven speelt aanraking als meest directe vorm van communicatie een belangrijke rol. 

Lees meer ...

Haptotherapie

3027430438 02821f919d zWanneer men ziek is of iets mankeert, wil men daar over het algemeen zo snel mogelijk van af. Ziekte kan echter ook een signaal zijn om wat aan jezelf te doen. Zo kan een klacht iemand de mogelijkheid tot groei geven.

Lees meer ...

Relatietherapie

relatietherapieSpanningen en problemen tussen mensen komen veel voor en zijn tot op zekere hoogte normaal. Ze horen bij het leven, waarbij wat uit evenwicht raken en weer samen in evenwicht komen elkaar vaak opvolgt.

Lees meer ...

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn