3027430438 02821f919d zHaptotherapie is de therapeutische toepassing van de leer haptonomie

De haptonomie heeft een visie op de mens en de maatschappij. Vanuit deze visie werk ik met je samen om te gaan kijken hoe je omgaat met jezelf, je klachten en datgene wat je blokkeert in je leven.

Door je bewust te worden van je blokkades en hier contact mee te maken, ontstaat er ruimte voor verandering. Bijvoorbeeld door je te verzachten in plaats van te verharden. Grenzen te voelen, te herkennen en er naar te handelen. Middels de haptotherapie kun je dit 'aan den lijve ervaren'.

Aanraking is de meest directe manier om datgene wat in je leeft voelbaar te maken. Zo ontstaat er ruimte voor gevoelens en kom je in contact met je kracht en vitaliteit.

 

Haptonomie

artworks-000016447527-lw4qp2-cropDe Haptonomie bestudeert de ontwikkeling van het gevoelsleven en in ruimere zin de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen. In de ontwikkeling van ons leven speelt aanraking als meest directe vorm van communicatie een belangrijke rol. 

Lees meer ...

Haptotherapie

3027430438 02821f919d zWanneer men ziek is of iets mankeert, wil men daar over het algemeen zo snel mogelijk van af. Ziekte kan echter ook een signaal zijn om wat aan jezelf te doen. Zo kan een klacht iemand de mogelijkheid tot groei geven.

Lees meer ...

Relatietherapie

relatietherapieSpanningen en problemen tussen mensen komen veel voor en zijn tot op zekere hoogte normaal. Ze horen bij het leven, waarbij wat uit evenwicht raken en weer samen in evenwicht komen elkaar vaak opvolgt.

Lees meer ...

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn