De behandeling

In de behandeling wordt gekeken naar steeds terugkerende patronen. Vaak ontstaat er binnen een relatie een verwijdering. Het is belangrijk om u als partners weer contact met elkaar te laten krijgen. Uiteraard is het belangrijkste doel, het doen verminderen of verdwijnen van klachten of problemen en/of het leren omgaan ermee zodat de kwaliteit van leven, al tijdens de periode van behandeling toeneemt.

Samenwerking

Bij relatietherapie werk ik meestal samen met Myram Hoornick, een ervaren haptotherapeute en psychologe. Wij werken het liefst met een mannelijke en een vrouwelijke therapeut, omdat de meeste relaties die wij zien bestaan uit een man en een vrouw. Iedere sekse heeft zo haar eigen (eigen)aardigheden, en onze gezamenlijke aanpak zorgt voor een betere balans in de therapie, waarbij iedereen zich gezien voelt.

Inzicht in elkaars patronen

Dit wordt bereikt doordat mensen inzicht krijgen in elkaars patronen waardoor zij anders met elkaar kunnen omgaan, anders op elkaar reageren en/of doordat men een andere visie krijgt op de problemen, op zichzelf en op de relaties met anderen.

Verandering

Het gaat er niet alleen om de patronen zichtbaar te krijgen, maar ook om deze voelbaar en tastbaar te maken en mogelijkheden tot verandering aan te reiken. Deze ervaring moet niet alleen begrepen maar ook echt gevoeld worden. Hiertoe gebruiken we ook ervaringsgerichte oefeningen waardoor aan de lijve wordt gevoeld wat bepaalde situaties met u en met uw partner doen.

Deze aanpak is zeer succesvol en heeft al bij veel clienten tot goede resultaten en enthousiasme geleid.

(Intieme) relaties zijn essentieel voor persoonlijke ontwikkeling. De door ons gevolgde relatie therapie aanpak is daarbij een zeer waardevolle en stimulerende therapievorm gebleken.

Haptonomie

artworks-000016447527-lw4qp2-cropDe Haptonomie bestudeert de ontwikkeling van het gevoelsleven en in ruimere zin de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen. In de ontwikkeling van ons leven speelt aanraking als meest directe vorm van communicatie een belangrijke rol. 

Lees meer ...

Haptotherapie

3027430438 02821f919d zWanneer men ziek is of iets mankeert, wil men daar over het algemeen zo snel mogelijk van af. Ziekte kan echter ook een signaal zijn om wat aan jezelf te doen. Zo kan een klacht iemand de mogelijkheid tot groei geven.

Lees meer ...

Relatietherapie

relatietherapieSpanningen en problemen tussen mensen komen veel voor en zijn tot op zekere hoogte normaal. Ze horen bij het leven, waarbij wat uit evenwicht raken en weer samen in evenwicht komen elkaar vaak opvolgt.

Lees meer ...

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn